Bedrijfsgegevens

Essence Fashion ( onderdeel van Newton Agency BVBA)
Weynesbaan 71
2820 Rijmenam
www.essencefashion.be
charlotte@essencefashion.be
Robby@newtonagency.be
Tel: 0032 478 73 49 91
Tel: 0032 499 31 50 48
BTW BE0689 642 185

Verkoop van Kleding en accessoires

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van producten van de webshop www.Essencefashion.be

Art VI. 46: “Bestelling met betaalverplichting” is van toepassing

Het plaatsen van een bestelling op de webshop www.Essencefashion.be leidt tot de uitdrukkelijke aanvaarding van deze algemene voorwaarden. Essence fashion behoudt zich het recht deze algemene voorwaarden, de prijzen van onze artikelen, informatie en bevoorrading van de producten te wijzigen en/of aan te vullen voor toekomstige bestellingen zonder voorafgaande kennisgeving. Op lopende overeenkomsten gelden de voorwaarden die van toepassing waren op het ogenblik van de totstandkoming van de overeenkomst.

Leveren

Indien de door ons geleverde goederen tijdens het transport werden beschadigd of niet overeenstemmen met de artikelen die op de bestelbon vermeld staan dan moet je ons dit melden binnen de 3 dagen na levering met een foto als bewijs en ons de artikelen terugsturen binnen de 14 dagen. Wij streven ernaar om binnen de 5 werkdagen nadat het totale saldo van jouw bestelling op de rekening staat van Essence Fashion jouw bestelling op het door jou aangegeven adres te laten leveren.

Alle producten worden geleverd binnen België en Nederland. We kunnen voorlopig geen bestellingen aanvaarden buiten België of Nederland.

Essence Fashion kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor enige gevolgschade wegens laattijdige levering of niet-levering door de transporteur die de onderneming heeft aangesteld of bij overmacht wegens staking, ongeval, slecht weer e.d. We behouden het recht om te allen tijde een retour te weigeren wanneer deze niet aan onze voorwaarden voldoet.

Leveringkosten

De verzendkosten bedragen 4,99 euro. Bestelling vanaf 75 euro worden gratis verzonden.

Transportmogelijkheden

 • Bpost

Prijzen

Onze prijzen zijn uitgedrukt in euro inclusief alle belastingen, btw taksen en diensten uitgezonderd de verzendingskosten, deze worden u meegedeeld voor u effectief de bestelling bevestigd.

Webshop Essence Fashion behoudt zich het recht voor bestellingen te weigeren in volgende gevallen:

 • bij het niet voorradig zijn van een product
 • bij bestellingen van kinderen onder de 18 jaar tenzij mits goedkeuring van hun ouders of voogd
 • bij ernstig vermoeden van rechtsmisbruik of kwade trouw van de klant
 • bij overmacht
 • bestellingen buiten Europa

Betalingen

Betalingen geschieden via Mollie en volgende terminals:

 • Bancontact,
 • Creditcard,
 • Paypal,
 • KBC online
 • Belfius Online
 • ING

We doen er alles aan om alles zo veilig mogelijk te laten te verlopen maar Essence Fashion kan onmogelijk verantwoordelijk gesteld worden bij misbruik door hackers, kwaad opzet, overmacht, enzovoort.

Wisselen of terugname

Het kan altijd gebeuren dat een artikel u niet bevalt bv. u niet mooi past , te klein of te groot is dan kunt u dit ruilen of nemen we dit terug op voorwaarde dat deze ongebruikt is en er geen draagsporen bevat, geen parfum op is en niet bevlekt of gescheurd is tenzij dit laatste een fabrieksfout is. Aangekochte artikelen worden uitsluitend aanvaard binnen de 14 dagen na aankoop in hun oorspronkelijke verpakking. Daarnaast moeten alle labels nog aan het artikel bevestigd zijn met de originele bevestiging. Retourneren gebeurt steeds op kosten van de klant en de klant draagt ook de verantwoordelijkheid van het transport.

Wanneer we het teruggezonden item succesvol ontvangen hebben en deze aan de retourvoorwaarden voldoet, storten we het bedrag zo snel mogelijk terug op de rekening waarmee je de bestelling betaald hebt.

Kortingsartikelen kunnen niet teruggestuurd of geruild worden.

Koopovereenkomst

De verkoopovereenkomst tussen Essence fashion en de klant komt tot stand na de betaling van de bestelling inclusief de verzendingskosten.

Klachten

Foto`s:

We kunnen niet aansprakelijk gesteld worden bij kleurverschil. De reële kleuren staan bij elk kledingstuk vermeld. Enige klachten proberen we altijd eerst als volwassenen op te lossen. Indien dit echt niet kan dan telt dit voor alle overeenkomsten die er worden afgesloten met onze klanten: ongeacht hun woonplaats is uitsluitend het Belgisch recht van toepassing.